2.09.2017

MAKARNA DEYİP GEÇME TANI



Neden bilmem açılışı makarna ile yapmak istedim. Şaka şaka biliyorum tabii ki. 

1. Ben üzgün olduğumda makarna yerim (maalesef) 
2. Gerçekten de makarna deyip geçmemek gerek; her sosla birlikte farklı bir yemeğe dönüşüyor.

Basit bir şeyle başlayayım dedim. Daha önce yaptığım-yaptığımız, anlaşılan o ki tekrar yapacağımız birçok şey var nasılsa. 

Nasıl yapılıyor? 1 su bardağı haşlanmış nohutu 1-2 dal ince ince kıyılmış maydanoz, biraz nane, biraz tuz, biraz karabiber, pulbiber ve 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile robotta çekiyoruz. Nohut sosu hazır. Onun üzerindeki 'kuruyemiş sosu' nu ayrı bir zaman diliminde ayrı bir gönderide anlatmam gerek. Tek söyleyebileceğim çok lezzetli ve kullanışlı olduğu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder